Ólafur Arnalds

De IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds komt terug naar Nederland

re:member 2019

Een uniek concert van Ólafur Arnalds in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show staat in het teken van zijn nieuwe album re:member.

Support: Lisa Morgenstern

25

Februari

Amsterdam

Koninklijk Theater Carré

Bestel je tickets via Carré

Bestel je tickets via Ticketmaster

Attend op Facebook en nodig je vrienden uit

Ólafur Arnalds staat bekend om zijn filmische instrumentale composities. Zijn kenmerkende neoklassieke droommuziek met ambient invloeden componeert én neemt hij, bij voorkeur, op in zijn huiskamer. Ólafur Arnalds weet een overweldigend geheel te maken van piano's, strijkers en computergestuurde geluiden, zoals industriële techno en elektronische ritmes.

Live staat Ólafur Arnalds op het podium met een strijkkwartet, een drummer/percussionist en natuurlijk Ólafur’s speelgoedwinkel van piano's en synthesisers. De pronkstukken van de show zijn twee half-zelflerende en zelfspelende piano's, waar Ólafur Arnalds en zijn team meer dan twee jaar over hebben gedaan om te ontwikkelen.

Zelf zegt Ólafur Arnalds daarover: “The self-playing pianos are a jolt to the creative process that forces me to try new and often surprising things. In a live setting the pianos are a integral part of the performance due to their generative nature. Each time they are played is a little different, making every performance unique.”

Ólafur Arnalds komt in oktober met een nieuw album naar Nederland. re:member is te beluisteren via alle bekende kanalen.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is. Ongeldige kaarten geven geen toegang tot het concert.